Deník štěňátek

10.04.2012 21:47

2. července

Dneska ráno odjela už i Beanie. A bude cestovat poměrně daleko a to až k Opavě. A cestu prý zvládla na 1*, jsme moc rádi :)
A doma už zůstala jenom Theuška a ta už tu taky zůstane. A tímto ukončuji zápisky v deníčku, všechny novinky ohledně štěňátek budou v novinkách.
Ať se vám v nových domovech daří a prožijete co nejdelší a nejlepší život!

30. června
A dneska odjel Roníček a rovnou až k Pardubicím. Cestovatel už odmala ale pořád to nemá ze všech štěňátek moc daleko. Dle prvních zpráv je prý moc hodný a také si zvyká spinkat v boudě. Ronník by měl v září začít chodit na cvičák, nejspíše do školky pro štěňátka :)
A taky se tu dnes byli podívat páníčci od Beanie ale budou si ji brát až v pondělí. Udělali si tu totiž menší dovolenou a kempují tu :) Bylo to první setkání ale hned si všichni padli do oka.

29. června

Dneska od nás odjela Brandynka do svého nového bydlení. Byla ze všech nejhodnější a určitě z ní bude skvělý rodinný pejsek :) Podle prvních zpráv jí imponují květináče a učí se spinkat v boudě.
A chvilku po Brandynce odjela i Juicynka. Bydlí jenom pár kilometrů od nás, tak doufáme, že se s ní budeme občas vídat :) Doma na ní čeká spousta ostatních zvířátek jako králíci, ovečky, ....

 

25. června

V sobotu se do nových domovů rozjeli Benník a Brinnie.
Podle prvních zpráv jsou z nich všichni unešení a prcci jsou moc hodní. Tak uvidíme co budou páníčci říkat za měsíc :)

Zbytek prcků odjíždí tenhle pátek (Brandy a Juicy) a sobotu (Beanie,Ronny). A pokud dobře počítáte je to 6. Ano Theuška zůstane doma s mamčou Alčou a Fíbinkou. Už teď je to potvora, jako štěně takhle ani jedna z našich velkých holek živá nebyla. Člověk to pak trochu rozhodí, co mu z toho vlastně vyroste.

Každý den chodíme na zahradu, hrajeme si, blbneme a prostě si štěňátka užívají své štěňátkovské období než půjdou do služby :)

A zítra nás čeká naše milé odčervení a vážení, jelikož budeme slavit 8 týdnů!


Benny


Brinnie

Beanie

12. června

Zlobidla oslavila 6 týdnů od narození!

Dnes jsme se vydali na veterinu nechat prcky okouknout, naočkovat a načipovat.
Máme tedy za sebou očkování a jsou už i načipovaní. Všichni byli stateční, tedy až na Theušku ta se nám tam počůrala. No co, stejně zůstává doma ;)

Každý den, pokud neprší, chodí štěňata ven a pokoušejí se zničit naši zahradu. Vydržela už ale 2 borderky a nějakejch sedm malejch piv ji nevyvede z míry. A tak to !zatím! přežili jak mamčiny rajčata, tak taťkovo stromky. Zkrátka a dobře nic na naší zahradě nenese otisky zubů od našich štěňátek.

Část zahrady máme vyhrazenou pro borderky. Je to místo vedle domu kde mají holky kotce s boudami a je odděleno od zahrady, aby jsme ještě nějakou měli. A hlavně zde je povoleno vše! Od hrabání obřích kráterů až já nevím po co. Tak takhle část se jim líbí a víte proč? No přece se tam dají hrabat díry. A když je díra dostatečně veliká dá se použít jako místo odpočinku.

Hrátky v ohrádce už se změnily v obstojné "rvačky". Zdaleko už to není nevinné štěňátkovské pošťuchování ale už se připravují na život venku. A Alea se nestíhá divit jak jí ta droboť vyrostla.

Jak rychle to utíká! Už příští týden nás nejspíš opustí první prcci a budou cestovat do nových domovů za svými úžasnými páníčky.

U každého štěňátka doplněny váhy, macci jsou to :)


"Valná hromada" - 11. června

5. června
Malé piraňky slaví 5 týdnů života!

29. května

Dneska je prckům měsíc a přitom se mi zdá, že je to chvilka co jsme vyráželi na krytí :)

22. května
Dneska slaví prcci 3. týden života.

Už moc nepřipomínají ty malé myšky ale už vypadají jako štěňátka :) V profilech je doplněna váha k dnešnímu dni. A aby to pořádně oslavili dostali dneska svojí první kašičku. Mmm, to byla dobrota ;) A jsou čistotní ani velký binec po nich nebyl.
Také byli přestěhováni z prádelny do garáže, kde mají více prostoru na běhání. A jak jim to jde. Bitky už jsou taky pořádně, už žádné jemné náznaky ale začínají se používat zoubečky co už jim krásně rostou.
Venku na travičce se jim opravdu líbí. Benníček měl tendence pořád zalézat pod složenou kladini a Brinnie a Theu pro změnu lákal rybníček. Nejspíše z nich budou kachny.
O víkendu jsme se seznámili skoro se všemi budoucími páníčky. Akorát na Benníčka se přijedou podívat až tenhle víkend, moc se těšíme. Všichni byli moc milí a přesvědčili jsme se, že se v nových domovech budou mít prťata dobře. Beanie sice jede až do Opavy a Baron do Pardubic ale Beckynka a Brinnie budou bydlet poblíž. Ostatní tak napůli cesty :)
Ke dnešnímu dni jsou tedy všechna štěňátka zadaná a jsme moc rádi. Nečekali jsme takový zájem o naše štěňátka a o to více nás to těší.

Na rajče jsem nahrála fotky z neděle - fotky.
 

15. května

Je nám 14 dní!

Dnes jsme provedli 1. odčervení pastou. No nebyl to takový boj jak jsem očekávala. 

V štěňátkovských "profilech" doplněny váhy ke dnešku.

14. května

Rostou jako z vody a dělají velké pokroky!

Kromě Brinnie a Bethei mají všichni už kilo ale i víc. Ty dvě to ale dneska určitě doženou, stejně ale nechápu jak to, že zrovna Thea má nejméně. Takovej žroutík to je, u cecíku je první a odpadá jako poslední. A k tomu všemu je klidná a ani se nevzeká, takže nemá velkou spotřebu energie. Ikdyž nevíme co dělá když ji nevidíme :)

Máme za sebou první stříhání drápků. A říkám vám byl to docela velkej boj. Ale zvladli jsme to :)

Včera už někteří začali otvírat očka a tak přestávám fotit z bleskem. Tudíž fotky nebudou moc často. Náš foťák nerad fotí pohybující objekty a ještě k tomu uvnitř. Lidská část smečky si užívá poslední dny klidu dokud ty prďolové nevidí a nemusejí prozkoumat všechno na dosah tlapky :)

Zítra nás čeká ještě větší "akce" než stříhání drápků. A to odčervení. Pasta se na mě nebezpečně šklebí ze stolu tak jsem zvědavá jaký bude zítra boj. Ve skrytu duše doufám, že budou stejní jako Alča a Fíbča. Ty mi žerou odčervovací tabletky z ruky jako pamslky.

O víkendu čekáme první návštěvy. Na Barona, kterému se ale bude říkat "Ronny" se přijede podívat moc milá rodinka až z Pardubic.
Další zájemci si přijedou vybrat osobně toho nejlepšího prcka pro ně.
U Bennyho a Beckynky čekáme akorát ještě na zálohu, takže ty už své páníčky taky mají :)

Také už máme delší dobu definitivně jasno v pálení. Bethea je tedy černobílá a stejně tak Brinnie a Baron, zbytek je trikolorní. Nikdy by mě nenapadlo, že nakonec budou převážovat tří barevní ;)

A prcci mají své historicky 1. video. Je to sestřih z prvních dnů života. Příjemní pokoukání :)



 

8. května

Tak dnes je nám týden!

Doplněny váhy ke dnešku do jejich "profilů" na stránce štěňátka :)

 

6. května

Prcci pěkně prospívají, každý něco vždycky přibere. Největší je Becky(č.4) ta má ke dnešnímu dni 650g.
Jak jste si mohli všimnout všichni už mají přidělena svá jména. Uspořádali jsme rodinnou poradu a vše řádně projednali ;) Byl to boj.
Mamina už se od nich zdrží dál už delší dobu a taky začala praktikovat hlídaní mimo bedýnku. Lehne si před vchod do bedny a spokojeně hlídá. S kalciem už bojujeme teda řádně, vidí mě se stříkačkou a utíká...
Štěňátka už se pokouší štěkat a když přivřete jedno oko jde jim to. Vrčet už umí pěkně a taky se začala vzájemně pošťuchovat. Někteří se snaží stavět na nožky ale bohužel ještě si musí počkat.

Na rajčeti nové fotky jednolitvců: https://alea-fe-be.rajce.idnes.cz/

 

2. května

Rozplýváme se nad tou naší nádherou :)A užíváme si ten klidný čas dokud to ještě jde.
Ale s těma barvičkama mě teda zlobí :) fenečka č. 1 je tedy trikolorka a fenečka č. 7 nejspíše taky. Občas mi to příde, že se nemůžou rozhodnout, tak jednou pálení mají a jednou ne :)
Každé něco přibralo, prospívají pěkně.

Mamina je náladová. Jednu se od nich nechce hnout ani na minutu, po druhé od nich utíká. Ale je to starostlivá mamina při vážení chodí za námi a kontroluje co to s tím jejím potomkem vyvádíme. Také teprve druhý den jí cpu pomocí injekční stříkačky kalcium a už se jí to nelíbí. Je to boj to do ní dostat ale na druhou stranu znám horší případy.

Každé štěňátko má také svojí galerii na našem rajčeti: https://alea-fe-be.rajce.idnes.cz/

vážení pejska č. 3

 

1. května

Celou noc na dnešek prokníkala a profuněla. Část noci cca od 3 do 6 jsem spala s ní u bedýnky, protože pak byla o moc klidnější holka naše. Kolem půl sedmé převzala "hlídku" mamka a já šla dospávat. Kolem 9hod jsem byla  vzbuzena, že už "to" asi bude.
Alča začala více či méně tlačit ale prckovi se ven prostě nechtělo. A chvilku před tím než by jsme se odebrali na veterinu se narodila naše první holčička. Později se jí vybarvilo maličko pálení, tak jsme z ní tedy udělali trikolorku.
1) 11:15 fenečka; 400g - černobílá(možná s pálením, uvidíme)
2) 11:31 fenečka; 380g - černobílá
3) 11:48 pejsek; 400g - černobílý
4) 13:15 fenečka; 420g - trikolorní
5) 13:21 fenečka; 380g - trikolorní
6) 14:45 pejsek; 370g - trikolorní
7) 15:43 fenečka, 380g - černobílá

1. května v 9:44

 

1. května v 21:16

 

30. dubna

Alča začíná být neklidná, pokníkává. Byli jsme na terase a ona se najednou sebrala a šla si lehnout do boudy. A to i přesto, že tam už nějaký týden není a s tím svým panděrem se tam nevejde. Tak jsem se jí snažila přesvědčit, že ve vnitř to je lepší - a uspěla jsem :)

29. dubna

Bříško už má 80cm. Hmm, to bude nejspíš víc než těch "slíbených" 4-5.

23. dubna

Bříško se zvětšuje - 74,5cm. Mimina v bříšku už pěkně řádí :)

22. dubna

Už je to 52. den březosti, no máme to za "pár".
Mamina má bříško velké 73cm :)

20. dubna

Dneska už máme 72cm, hezky se nám kulatí ale ani sousedi to zatím nepoznali. Připadá jim pořád stejná, tak doufám, že si to nevzala osobně :)

16. dubna

Holka se nám zase o něco málo zvětšila dnešní měření ukázalo 68cm.

11. dubna

Dneska jsme naměřili 63cm :)

9. dubna

Princezna se nám začíná kulatit, hodně odpočívá a sežere na co příde. Taky na procházkách je velice klidnější. Ode dneška také začínáme měřit bříško :)
Dnes bylo bříško 62cm široké, normálně míváme cca 58-59cm.

2. dubna

Dnes jsme navštívili veterinu, kde Alince udělali nový letní sestřih bříška a pak jsme šli na ultrazvuk. Máme potvrzenou březost a máme očekávát minimálně 5 prcků. Více se jich na obrazovku nevejde ale o počet nám ani tak nešlo. Tak uvidíme cca za měsíc co nám princezna nadělí :)

2.-3. března

Krytí je za námi, strávili jsme v Lysé dva dny :) Krytí i překrytí proběhlo bez naší pomoci, oba byli šikovní. Alča šoupla ocásek nastranu a Korálek dílo dokonal :) Po oba dny byli svázáni kolem 45 minut, což už bylo ke konci velice unavující jak pro ty dva, tak i pro nás páníčky. Alču totiž po 10 minutách začali zajímat kočičky a nějaké mateřské povinnosti jí byli ukradeny.
Za měsíc vyrazíme na sono a dozvíme si co jsme si přivezli nebo nepřivezli :)

25. února

Máme za sebou návštěvu budoucího tatínka - Koral Rubínové srdce.A schodli jsme se celá rodina, že jsme dobře vybrali. Korálek se nám povahově velice zamlouvá, není to žádný plašan a tak se budou s Alčou skvěle doplňovat v předávání genů :P Soustředěný při práci, nadčený aportér a k tomu nádherné zbarvení ale i zdravotně je na tom skvěle :)

22. února 2012

Jelikož má Alea všechno radši dříve, začínáme hárat a to o celý měsíc dřív než jsme předpokládali :)